Na slovíčko s Tomstrem vol. 4 aneb pozvánka na úvod sezóny

06.10.2013 19:36

Začátek sezony je tu a s ním přicházejí i pravidelné dávky statistické analýzy našeho soupeře. Tento ročník se máme jistě na co těšit, protože se před námi otevírají brány hned několika zvučně znějících derby. Soupeři jako AFK, JBC team Strahov, či 2.FC Mravenec náš tým dobře zná a každé utkání budou rozhodovat pouze nepatrné nuance, jež nakonec převáží pomyslný jazýček vah na stranu výherce. Na stranu, kde vás čeká sláva, přátelství, popularita, bohatství a v neposlední řadě děvky a koks. Naopak poraženým zůstanou jen hořké vzpomínky, slzy a „stovková“ prostitutka, která sprchu zná jen z jedoucího vlaku.

Náš JBC Team (team team team) se v úterý střetne s mančaftem 2.FC Mravenec … Co říci k našemu úvodnímu soupeři?! Moc dobře víme, kdo to je. Historicky první zápas jsme s tímto týmem odehráli v naší první sezoně Strahovské ligy -  26. března 2008. O tomto zápase jsem psal již v minulosti. Nechvalně proslulý mač, kdy za celých 50 minut nebyla ani jedna střela na bránu. Přesto se za podivuhodných okolností podařilo Mravencovi přeci jen skórovat a strhnout vítězství na svoji stranu (obsáhlý report ZDE). O dva roky později jsme „otravný hmyz“ přesvědčivě a jasně sfoukli 3:2. Za další rok a půl se body dělily (2:2) a v posledním měření sil si Mravenec vyšlápl na Jabloneckého vlka v poměru 3:1. Bilance vzájemných utkání tedy hovoří pro protivníka.

Před námi je jistě utkání plné fotbalové krásy, finesných kliček, brilantních nahrávek, drsných střetů, a v neposlední řadě i ostrých nadávek směrem k rozhodčímu. Musíme na soupeře vyrukovat se zajištěnou obranou, důrazným středem a produktivním útokem. Pokud se tyto elementy spojí v neprostupný trojúhelník, máme naději na vítězný start podzimu.

Napodobí Petras svůj gólový výkon z loňska? Přidá se k němu někdo další? Bude náš průměr vstřelených branek vyšší než ten loňský? Zůstane hrající kapitán Standa v obraně?

Na všechny tyto otázky vám napoví mužstvo JBC TEAM B už toto úterý od 19hod. na hřišti číslo 9.

Tomstr "Cibule" Bale (edited by Jantar Stašek)

Zpět